Nouvelles
Juin 30, 2022
Santé Canada : Modifications à l'étiquetage des aliments
Étiquetage nutritionnel sur le devant de l'emballage
Juin 29, 2022
Have you seen? Our 2021/2022 Impact Report showcases the results we were able to achieve with your support
We are proud of our work this past year as we focused our efforts to grow a unique portfolio of webinars, workshops & conferences that support our mission!
Juin 17, 2022
Le prix de physiologie appliquée, nutrition et métabolisme pour la traduction en nutrition
Theme for 2022: Nutrition and Immune Function. Proposal submission deadline: Thursday, June 30th, 2022.
Juin 15, 2022
Society for Nutrition Education and Behavior 2022 Annual Conference
Conference theme: "Re-engineering Nutrition Education and Behavior - designing tech competence in your digital world." With a focus on technology in nutrition education, this Society for Nutrition Education and Behavior Annual Conference takes place July 29-31 and has a virtual option as well as an in-person option (Atlanta, GA).
Juin 9, 2022
QAtCanSTEM Colloquium – Call for Abstracts
QAtCanSTEM Colloquium is like any other science conference, but focuses and centres the voices of LGBTQ+ folks in Atlantic Canada and beyond.The QAtCanSTEM Colloquium is open for anyone to attend & registration for the event is free. Deadline to submit abstracts is June 27th, 2022.Student Travel Assistance Awards are available.
Juin 6, 2022
Food Literacy Progression: A Framework of Food Literacy Development for Children and Youth from 2-18 Years
Now launched! The Food Literacy Progression provides an organizational framework for food literacy development from ages 2-18 years. It is available as a 12-page downloadable print-version document as well as a digital version that is optimized for viewing online.
Juin 6, 2022
Certificate in Food Policy and Regulatory Affairs
Are you a graduate with a background in sciences interested in a career within government agencies such as Health Canada or Agriculture Canada? Read more about this part-time non-credit professional development program.
Mai 19, 2022
Lignes directrices sur l'évaluation de l'innocuité des aliments nouveaux - Mis à jour mai 2022
Orientations règlementaires de Santé Canada sur l’interprétation de la nouveauté envers les produits de sélections végétales
Mai 18, 2022
Une nouvelle collection de vidéos sur l’évaluation globale subjective vous est maintenant offerte!
Le Groupe de travail canadien sur la malnutrition est heureux de présenter la nouvelle Collection de vidéos sur l’évaluation globale subjective (ÉGS)
Mai 11, 2022
Politique provisoire sur l’utilisation des autorisations de mise en marché provisoires périmées relatives à l’enrichissement des aliments
L’objectif du présent document consiste à établir la politique provisoire de Santé Canada à l’égard de la vente d’aliments enrichis au moyen de vitamines, de minéraux nutritifs et/ou d’acides aminés en vertu d’autorisations de mise en marché provisoire (AMP) périmées.