La nutrition pour la santé

Tenu conjointement avec le Congrès annuel de la SCN, cet atelier réunit des représentants de tous les domaines de la nutrition : producteurs, fabricants, transformateurs, scientifiques en recherche alimentaire, représentants du milieu universitaire, représentants du gouvernement, professionnels de la santé et consommateurs. Cet atelier est un cadre de discussion sur des questions courantes et de recherche de façons de collaborer pour réaliser notre objectif commun d’améliorer la santé des Canadiens grâce à la nutrition et à l’alimentation.

L’Atelier Nutrition et santé de la SCN résulte d’un partenariat entre  la Société canadienne de nutrition (SCN) et "The Institute for the Advancement of Food and Nutrition Sciences" (IAFNS).


Ressources 

Disponible en anglais seulement

 
2024 Workshop: AI in Food, Nutrition and Health: Technologies, Use, Opportunities and Challenges

2023 Workshop: Advancing Food Systems Sustainability<

2022 Workshop: Nutrition as a Human Right – Dialogue on Disease Related Malnutrition

2021 Workshop: Guidance On “Highly Processed Foods”:  Assessing Impacts from Bench to Bedside

Atelier 2020 : annulé en raison de la pandémie de COVID-19


2019 Workshop: Technology at the Interface between Food and Health

2018 Workshop: The Canadian Diet: An opportunity for improved health via our food system

2017 Workshop: Behavioural Economics and Cost Benefit Analysis in Food, Agriculture and Health Systems

 
                Expand to view Resources 2011-2016 +/-
 
2016 Workshop Report: Key attributes of global partnerships in food and nutrition to align research agendas and improve public health.  

2015 Workshop: Translating knowledge from public-private partnerships 

2014 Workshop: Examining Public Private Partnerships in Canada

2013 Workshop: Consumer Disconnect

2012 Workshop: Conflict of Interest

2011 Workshop: Challenges and Opportunities across the Food and Health Continuum

 

 

 

 


© 2025 CNS-SCN - Canadian Nutrition Society